Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Seyitgazi Belediyesi’nin iş birliğinde hayata geçirilen Taşlık Çiftlik Köy Doğa Yaz Okulu, çocuklara doğayla iç içe, unutulmaz bir yaz tatili deneyimi sunuyor. “Çamurlu Eller, Mutlu Kalpler” sloganıyla yola çıkan yaz okulu, çocukların hem öğrenip hem eğlenmesini sağlayan dopdolu bir programla dikkat çekiyor.

Büyükşehir Belediyesi Sanat Meslek Eğitim Kursları (ESMEK) koordinasyonunda yürütülen etkinliklerde çocuklar; çiçek ve sebze dikimi, çiftlik hayvanlarını tanıma ve besleme, meyve-sebze toplama, doğa yürüyüşleri gibi birçok faaliyetle doğayı yakından tanıma fırsatı buluyor. Spor aktivitelerinden geri dönüşüm atölyelerine kadar toplamda 30 farklı alanda düzenlenen etkinliklerle çocuklar hem eğleniyor hem de yeni beceriler kazanıyor.

Doğa okulu kapsamında ayrıca; bilgisayarsız kodlama, kuş ve böcek gözlemi, uçurtma yapımı, doğa fotoğrafçılığı, çamur atölyesi, böcek oteli yapımı, kitap okuma, resim çalışmaları ve sepet örerek çilek toplama gibi yaratıcı ve eğitici etkinlikler düzenleniyor.

Eskişehir'in geleneksel lezzeti: Göce tarhanası nasıl yapılır?
Eskişehir'in geleneksel lezzeti: Göce tarhanası nasıl yapılır?
İçeriği Görüntüle

HANGİ EĞİTİMLER VERİLDİ

Programda yer alan bir diğer önemli unsur ise AKUT Arama Kurtarma Derneği tarafından verilen eğitimler. Çocuklara afet bilinci kazandırmayı hedefleyen bu eğitimlerde, doğal afetlere karşı nasıl davranmaları gerektiği uygulamalı olarak anlatılıyor. Taşlık Çiftlik Köy Doğa Yaz Okulu, çocukların doğayla bağ kurmasını, takım çalışmasını öğrenmesini ve sorumluluk duygusunu geliştirmesini hedefleyen örnek bir yaz programı olarak öne çıkıyor. Eskişehirli çocuklar bu yaz, teknolojiden uzak, doğayla iç içe ve bol kahkahalı bir serüvene atılıyor

Kaynak: HABER MERKEZİ