Tüm Emeklilerin Sendikası’ndan gazetecilere destek Tüm Emeklilerin Sendikası’ndan gazetecilere destek

Eskişehir’in merkezinde, özellikle Hatboyu Caddesi üzerinde, otobüs duraklarının duyarsız sürücüler tarafından otopark gibi kullanılması vatandaşların tepkisini çekti. “Otobüs duraklarına duraklamak ve park etmek yasaktır” uyarı levhalarına rağmen sürücülerin bu alanlara araçlarını park etmeleri, hem toplu taşıma araçlarının akışını aksatıyor hem de yayaların güvenliğini tehlikeye atıyor.

SÜRÜCÜLERİN TEPKİSİ ARTIYOR

Duraklara park edilen araçlar nedeniyle otobüsler yolcu alıp indirmekte zorluk yaşarken, vatandaşlar bu ihmalkârlığın hem ulaşımı yavaşlattığını hem de ciddi kazalara davetiye çıkardığını belirtiyor. Üstelik çevrede uygun park alanları bulunmasına rağmen, kuralların hiçe sayılması tepkileri artırıyor.

Bölge esnafı ve vatandaşlar, yetkililerin bu konuda daha sıkı denetim yapmasını ve caydırıcı cezaların uygulanmasını talep ediyor. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde yaşanan yoğunlukta bu tür ihlallerin büyük sorunlara yol açtığı vurgulanıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ