Odunpazarı Kent Konseyi tarafından kentin kültür ve sanat hayatına katkı sunan sanatçıları yaşarken anmak amacıyla düzenlenen “Sanatçıya Vefa Gecesi”nin konuğu karikatür sanatçısı Ekrem Borazan oldu. Gül Düzcan’ın sunum ve moderatörlüğünde gerçekleştirilen gecede, Borazan’ın eserlerinden oluşan serginin açılışı da yapıldı.
Sanat hayatı ve anıları konuşuldu
Serginin ardından düzenlenen söyleşide Ekrem Borazan’ın sanat hayatı, eserleri, eğitim yılları, dostlukları ve kamera arkasındaki çalışmaları ele alındı. Sanatçının ailesi ve yakınlarının da katıldığı gecede, Borazan’ın yaşamına ve sanat yolculuğuna ilişkin anılar paylaşıldı.
Öğretmeni ve kızı anılarını anlattı
Gecede Ekrem Borazan’ın ortaokul ve lise yıllarındaki öğretmeni Bilgen Ertekin ile kızı Sinem Borazan da söz aldı. İkili, sanatçıya ilişkin anılarını ve tanıklıklarını katılımcılarla paylaştı.
Sinem Borazan’ın babası için söylediği “Babamın en iyi eseri benim” sözleri ise gecenin dikkat çeken anlarından biri oldu.



