Eskişehir'de havaların mevsim normallerinin altına düşmesi, kentteki çay bahçelerini doğrudan etkiledi. Özellikle açık alanda hizmet veren işletmelerde müşteri sayısı ciddi oranda azaldı. Yaz boyunca dolu olan masalar, soğuk havayla birlikte boş kaldı.

Akşam saatlerinde neredeyse tamamen boş

Çay bahçesi işletmecileri, düşüşün en çok akşam saatlerinde hissedildiğini ifade ediyor. Gün içinde sınırlı sayıda müşteri ağırlayan işletmeler, akşam saatlerinde ise neredeyse tamamen boş kalıyor. İşletmeciler, açık alanların soğuk nedeniyle tercih edilmediğine dikkat çekiyor.

Vatandaş kapalı mekanlara yöneldi

Vatandaşlar ise hava şartlarının etkisiyle tercihlerini değiştirdiklerini belirtiyor. Soğuk ve rüzgârlı havalarda açık alanlarda vakit geçirmek istemediklerini söyleyen yurttaşlar, daha çok kapalı mekânları tercih ettiklerini dile getiriyor.

Eskişehir'de uzmanından uyarı: Kontrol edilmezse başarıyı düşürüyor
Eskişehir'de uzmanından uyarı: Kontrol edilmezse başarıyı düşürüyor
İçeriği Görüntüle

Esnaf umutlu

Esnaf, yaşanan durgunluğun geçici olduğunu düşünüyor. Hava şartlarının normale dönmesiyle birlikte çay bahçelerinde yeniden hareketlilik yaşanmasını bekleyen işletmeciler, özellikle bahar aylarına umut bağlamış durumda.

Muhabir: MEHMET TOLGA TUNÇ