Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, konuk olduğu televizyon programında kent ekonomisinden fuar organizasyonlarına kadar birçok başlıkta açıklamalarda bulundu., Kongre ve Fuar Merkezi’nin Eskişehir için önemli bir kazanım olduğunu ifade etti.

Başkan Güler, Eskişehir Kalkınma Platformu olarak Türk Hava Yolları’na ilişkin ziyaretlerinde kent aktörlerinin, kent menfaatleri doğrultusunda bir araya gelmesinin değerli olduğunu aktararak, “Daha önce de gitmiştik, daha önce bazı taleplerde bulunmuştuk fakat ısrarcı olmayınca bazı şeyler olmuyor. Belçika'ya charter uçuşlarımız var ama maalesef tarifeli uçuşlarımız yok. ​Tabii tarifeli uçuş noktasında Eskişehir'in bundan sonraki süreçte, altyapısıyla ve kabiliyetiyle artık bazı noktalara uçması gerektiği ile alakalı düşüncemiz var planlarımızda.Konjektörü takip etmek lazım ama boş bırakırsan iş senden gidiyor, işe sarılmak lazım. Şu an sarılmış durumdayız. Türk Hava Yolları'nın bir yatırımını gerçekleştirmek demek, motor bakım, rektifiye ünitesini buraya taşıyabilmek ile çalışırsanız Eskişehir'de bunu daha rahat yaparsınız. Nitelikli ve altyapısı güçlü bir kent, yüksek teknoloji üretebilen bir kent aynı zamanda da, havacılık sektörüyle harman haline gelmiş bir kent burası. Ayrıca, pilotaj eğitiminin daha ciddi anlamda değerlendirilip yatırım yapılması gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Eskişehirspor’da transfer hareketliliği: İki takviye daha gündemde
Eskişehirspor’da transfer hareketliliği: İki takviye daha gündemde
İçeriği Görüntüle

"ŞEHİR BÜTÜNLEŞMELİ"

Eskişehirspor’un başarısı için şehir bütünlüğünü sağlanması gerektiğini kaydeden Güler, “Ben şampiyon olacağım demek ile şampiyon olunmuyor. Şehrin aktörlerinin buna biraz inanması lazım, bir de yoruldu herkes. 600 küsur milyon borçtan bahsediliyor. Transfer yasağınız var. Profesyonel futbolcu şu an transfer edemiyorsunuz. Yani tablo çok iç açıcı değil. Eğer buradaki endüstriyi yönetebilmek için planlamanızı doğru yapamıyorsanız, istediğiniz kadar biz bu işi yapacağız deyin, ama sonuca ulaşamazsınız. Taşıma su ile değirmen bir yere kadar dönüyor. Bütçe yapıyorsunuz kendinize, yaptığınız bütçe neyi karşılıyor, neyi karşılamıyor. İnşallah şampiyon oluruz, bir üst lige çıkarız. Ama yani Eskişehirspor meselesi, 2025-2026 yılı sezonundaki o heyecanı yakalarsa, tekrardan inşallah o noktaya gelebiliriz” diye konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ