Eskişehir’in merkezi bölgelerinde sıklıkla karşılaşılan dilenci çocuklar, cadde ve sokaklarda dikkat çekiyor. Özellikle işlek noktalarda vatandaşların yanına giderek para isteyen çocukların varlığı, kentteki günlük yaşamın bir parçası haline gelmiş durumda.
HEM GÜVENLİK HEM DE SOSYAL AÇIDAN SORUN TEŞKİL EDİYOR
Yetkililer tarafından dilenciliğin önlenmesine yönelik çeşitli yasaklar getirilmesine rağmen, uygulamada bu manzaraların devam ettiği gözleniyor. Çocukların küçük yaşta sokakta dilendiriliyor olması, hem güvenlik hem de sosyal açıdan sorun teşkil ediyor.
Vatandaşların yoğun olarak bulunduğu alışveriş alanlarında ve kafelerin çevresinde görülen çocuklar, zaman zaman toplu halde dolaşarak aynı yöntemle para talebinde bulunuyor. Kentin farklı bölgelerinde tekrarlanan bu durum, çözüm odaklı sosyal destek mekanizmalarının gerekliliğini bir kez daha gündeme taşıyor.