Eskişehir’in Odunpazarı ilçesinde zabıta ekipleri, yaya yollarını işgal eden işletmelere yönelik sıkı denetim başlattı. “Terk edilmiş her şey kamu’nundur” anlayışıyla hareket eden ekipler, kaldırım ve yaya geçiş alanlarını kapatan dükkânların bıraktığı malzemeleri kamyonlara yükleyerek kaldırdı.
Yayaların Yolunu Kapatan Malzemelere Zabıta Müdahalesi
Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerinin de kent genelinde eş zamanlı uygulamaları sürerken, amaç hem yaya güvenliğini sağlamak hem de kamusal alanların gerçek kullanım amacına uygun şekilde korunmasını sağlamak. Son dönemde vatandaşlardan gelen şikâyetlerin arttığını belirten ekipler, denetimlerin sıklaştırıldığını açıkladı. Yetkililer, kaldırımların yalnızca yayalara ait olduğunun altını çizerek iş yeri sahiplerine uyarıda bulundu.
Kent genelinde benzer çalışmaların aralıksız devam edeceği belirtildi.
Eskişehir Odunpazarı’nda zabıta ekipleri, “Terk edilmiş her şey kamu’nundur” diyerek yaya yolunu işgal eden dükkânların bıraktığı tüm malzemeleri kamyona yükleyip götürüyor. pic.twitter.com/mjDvXli0aN
— Bayrak Medya (@bayrakmedya) November 20, 2025




