Eskişehir'de yaya güvenliğini tehlikeye atan bir görüntü, kentin en yoğun güzergâhlarından biri olan Sivrihisar Caddesi'nde ortaya çıktı. Devam eden bir inşaat çalışması nedeniyle kaldırımı tamamen kapatan sac paravanlar, vatandaşların yaya yolunu kullanmasını engelledi. Kaldırımın kapanması nedeniyle yayalar, yoğun araç trafiğinin bulunduğu cadde üzerinde yürümek zorunda kaldı.
Güvenli Geçiş Koridoru Oluşturulmadı
Tepebaşı ilçesindeki inşaat alanının çevresi güvenlik amacıyla sac panellerle çevrilirken, yayaların geçişini sağlayacak geçici ve güvenli bir koridor oluşturulmadığı görüldü.
Bu durum özellikle çocuklu aileler, yaşlı vatandaşlar, engelliler ve bisiklet kullanıcıları için risk oluşturdu.
Yayalar Araçların Arasında Yürümek Zorunda Kalıyor
Kaldırımı kullanamayan vatandaşlar, cadde üzerindeki yoğun trafik akışı içinde ilerlemek zorunda kalırken, olası bir kazaya davetiye çıkaran görüntüler dikkat çekti. Bölgeden geçen vatandaşlar, yaya güvenliğinin sağlanabilmesi için inşaat alanlarında gerekli tedbirlerin alınmasını ve alternatif yaya güzergâhlarının oluşturulmasını istiyor.
Yaya Güvenliği Tartışma Konusu Oldu
Şehrin en yoğun noktalarından birinde yaşanan kaldırım işgali, inşaat alanlarında alınması gereken güvenlik önlemlerini yeniden gündeme taşıdı. Vatandaşlar, çalışmalar sürerken hem iş güvenliğinin hem de yaya güvenliğinin birlikte gözetilmesi gerektiğini ifade ediyor.




