Tepebaşı Belediyesi Çocuk Senfoni Orkestrası Eğitim ve Çalışma Merkezi, 2017 yılından bu yana ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerini ağırlayarak çocukların müzik aletleriyle tanışmasına olanak sağlıyor. Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, projenin amacını “Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve onları sanata yönlendirmek için hayata geçirdiğimiz önemli bir çalışma” sözleriyle ifade etti.

Çocuk Senfoni Orkestrası, Tepebaşı’nda Sanatla Büyüyor

2015 yılında kurulan ve bu yıl 10’uncu yılını kutlayan çocuk senfoni orkestrası, kısa sürede Tepebaşı ailesinin vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Eğitim ve Çalışma Merkezi, bugüne kadar 49 konser düzenleyerek pek çok çocuğa müziğin büyüsünü yaşattı.

Başkan Ünlüce sözünü tuttu, yollar yenilendi
Başkan Ünlüce sözünü tuttu, yollar yenilendi
İçeriği Görüntüle

2017’de başlayan enstrüman tanıtım etkinlikleri kapsamında ise 18 farklı okuldan toplam 2 bin 422 öğrenci merkeze gelerek çeşitli müzik aletlerini yakından tanıma fırsatı buldu. Son olarak Cemal Ererdi Anaokulu’ndan 49 öğrenci, Ferdi Zeyrek Yaşam Merkezi’ndeki merkezi ziyaret ederek, Çocuk Senfoni Orkestrası yetkililerinden enstrümanlar hakkında bilgi aldı. Öğrenciler merak ettikleri soruları sorma imkanı bulurken, müzik aletleriyle tanışmanın keyfini çıkardı. Hatta birçoğu enstrüman çalmayı öğrenmek için söz verdi.

Ferdi Zeyrek Yaşam Merkezi’nde hizmet veren Tepebaşı Belediyesi Çocuk Senfoni Orkestrası Eğitim ve Çalışma Merkezi hakkında bilgi almak isteyenler, 0 (222) 321 12 79 numaralı telefondan yetkililerle iletişime geçebilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ