Eskişehir Atatürk Stadyumu’nun 2016 yılında yıkılmasının ardından yerine Sazova Mahallesi’nde inşa edilen yeni stadyuma uzun süredir isim verilmesi bekleniyordu. Ancak geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla stadyumun adı resmen “Prof. Dr. Fethi Heper Stadyumu” olarak tescillendi.
Kararın ardından Eskişehirli vatandaşlar, sürecin demokratik yollarla yürütülmediğini savunarak tepkilerini dile getirdi.
Eskişehirspor ve A Milli Takım’ın efsane futbolcularından biri olan Fethi Heper’e duyulan saygı vurgulanmakla birlikte, stadyum isminin “Atatürk” olarak kalmasını isteyen çok sayıda yurttaş, bu kararın kent belleğiyle uyuşmadığını düşünüyor.
AYNI KALMALIYDI
HAYRİ ÖZCAN: Geçmişten beri Atatürk Stadyumu olarak biliyorduk, yine öyle kalmalıydı. Bu kararın siyasi olabileceğini düşünüyorum. Fethi Heper’de önemli ve değerli bir futbolcudur ama şahsi görüşüm stadın isminin aynı olması yönünde.
ESKİŞEHİR KARAR VERMELİYDİ
MÜRSEL TEPE: Bu konuda stantlar açılıp anket yapılarak isminin ne olacağına Eskişehirliler karar verebilirdi. Gönlümüzde Atatürk stadı olarak kalacaktır. Rahmetli Fethi Heper de yaşasaydı Atatürk Stadı olarak kalmasını isterdi. Heper’in ismi de cadde, sokak veya komplekslerde kullanılabilirdi.
KALBİMİZDEN SİLEMEZLER
LÜTFÜ ERTAN: Fethi Heper de bizim değerimiz ama Atatürk ismi kalmalıydı. Ben Atatürk’ün isminin yok edilmeye çalışıldığını düşünüyorum ama kimse bunu yapamaz, kalbimizden silemezler. Atatürk’e dair hiçbir şeyin silinmesini istemiyorum.
SİYASETE ALET EDİLMEMELİ
İSMAİL ERARSLAN: Atatürk Stadyumu ismi kalmalıydı. Bu tamamen siyaseten alınmış bir karardır ancak Atatürk siyasi bir lider değil Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusudur, siyasete alet edilmemelidir. Stadyumun ismi zaten yıllardır Atatürk olarak biliniyordu, değişiklik yapılmamalıydı.
VAZGEÇİLMELİ
NECATİ ARSLAN: Eskişehir’de Atatürk Stadı olmasından gurur duyuyorduk. Atatürksüz bir ülke tekrar geri gelmesin istiyoruz. Fethi Heper efsane futbolcularımızdan olduğu için 2’inci bir isim olarak da kullanılabilirdi. Bu karardan bir an önce vazgeçilmelidir.
DEĞİŞİKLİĞE GEREK VAR MIYDI?
GÜRKAN ÇOLAK: Fethi Bey’i çok severiz ama değişikliğe gerek var mıydı? Eskişehirspor 1965 yılından beri Atatürk Stadyumu’nda oynadı, oynamaya da devam edecek çünkü orası biz Eskişehirliler için hala Atatürk Stadyumu’dur, değişmeyecektir.