Lise çağındaki öğrencilerin ağırlıkta olduğu konserde, klasik müzik repertuvarından seçilen eserler müzikseverlerle buluştu. Yoğun katılımın olduğu etkinlikte salon tamamen dolarken, genç piyanistler Barok dönemden günümüze uzanan geniş bir repertuvarı başarıyla seslendirdi. Bach, Mozart, Beethoven, Chopin ve Rachmaninoff gibi dünyaca ünlü bestecilerin eserleri izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Etkinliğin ardından açıklama yapan Doç. Dr. Çağdaş Alapınar Gençay, konserin hem eğitim hem de sahne deneyimi açısından önemli bir çalışma olduğunu belirterek, öğrencilerin yıl boyunca farklı dönemlerden eserler üzerinde çalıştığını ve bu konserin onlar için bir prova niteliği taşıdığını ifade etti.

Sahne alan öğrencilerden 17 yaşındaki Deniz Mısdılıoğlu ise uzun yıllardır müzik eğitimi aldığını ve konserin kendisi için önemli bir deneyim olduğunu dile getirerek, performansında Beethoven ve Rachmaninoff gibi bestecilerin eserlerine yer verdiğini söyledi.

Eskişehir'in 3 farklı noktasında hizmet verecek!
Eskişehir'in 3 farklı noktasında hizmet verecek!
İçeriği Görüntüle

Genç piyanistlerin performansı izleyiciler tarafından uzun süre alkışlanırken, konser Eskişehir’de sanat dolu bir gece olarak hafızalara kazındı.

Kaynak: İHA