İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Gürol Yer, ilçe binasında yaptığı basın açıklamasında kamu işçilerini ilgilendiren toplu iş sözleşmesi teklifine ve mevcut ekonomik tabloya ilişkin açıklamalarda bulundu. Yer, açıklamasında kamu emekçisinin yıllardır görmezden gelindiğini belirtti.

Eskişehir’de kültürel mirası talan etmeye çalıştılar, böyle yakalandılar!
Eskişehir’de kültürel mirası talan etmeye çalıştılar, böyle yakalandılar!
İçeriği Görüntüle

TÜİK GERÇEĞİ PERDELEYEMEZ

Yer, iktidarın açıkladığı resmi verilerin halkın yaşadığı ekonomik sıkıntılarla örtüşmediğini belirterek, “Ekonomi ve yaşanan hayat vatandaşımızın en birinci en öncelikli sorunudur. Toz pembe gösterilen koşullar ile cici TÜİK rakamları yanında. Gerçek hayatın rakamları en öncelikli sorun olarak. Geçim derdi, kaynamayan tencere, yanmayan lamba, boş araç depoları, ödenemeyen kart borçları, tüketici kredi taksitleri olarak önümüzde, yanımızda durmaktadır. Gerçek gündemi yapay ve pembe tabloları ile perdeleyen Sorumlu Siyasi iktidarın ekonomi idaresindeki. Uçacağız, kaçacağız söylemleri vatandaş nezdinde inanırlığı kalmamış ve gülüp geçilmeyen bir durum değil dikkate alınan bir söz olarak bile değeri kalmamış söylemden öteye gitmemektedir” diye konuştu.

ZAMLAR KOMİK ÖTESİ

Yer, “Yaklaşık 400 bin kamu işçisini ilgilendiren toplu iş sözleşmesi sürecidir. Kamu işveren sendikası tarafından hazırlanıp çalışan temsilcisi sendikalara sunulan teklifte 2025 yılı ilk 6 ay için yüzde 16, ikinci 6 ay yüzde 8 devamında 2026 yılı için ilk 6 ay yüzde 7, ikinci 6 ay için yüzde 5 teklifi gerçekleşen ve yaşanan rakamlar dikkate alındığında komik değil, komik ötesi değil adeta çalışanlar ile alay eden rakamlar olarak karşımıza çıkmıştır” dedi.

"SENDİKALAR KAYITSIZ KALDI"

Yer, işçi sendikalarının sürece kayıtsız kaldığını savunarak, “Bedenen çalışan, hizmet üreten ve kamu hizmeti dahil her alanda ülkeye katma değer üretmede ter döken Kamu İşçileri maalesef uzun süredir dikkate alınmamakta ve göz ardı edilmektedir. Sürpriz olmayan bu sürecin en başından beri bu duruma karşı tepki düzenlemesi, oluşturması gereken sendikaların teslimiyeti sonucunda Emekçiler bu acı gerçek ve acı veren rakamlar ile karşı karşıya kalmış durumdadır” ifadelerini kullandı.

KUL HAKKIYLA YÜZLEŞECEKSİNİZ

Yer, şu ifadeleri kullandı: “Çalışanın alın teri kurumadan hakkını ödeyiniz diyen bir dinin mensubuyuz. ‘Karşıma kul hakkıyla gelmeyin demiyor mu?’ Yüce Allah… Bizim seslendiğimiz durumlar hak gasbı, kul hakkı değil mi? Ey muhataplar, Ey kimsesizlerin kimseleri, Ey garip gureba, fakir fukara babaları. Niye kamu işçisini, niye köylüyü görmüyorsunuz? Niye emekliyi duymuyorsunuz? Niye ev kadınlarını işitmiyorsunuz?

Vicdanınız karardı, etrafınız da menfaatçi günübirlikçiler arttı ve sizleri çevrelediler bu sebeple gerçeği görüp duymuyorsunuz ve vebal alıyorsunuz.”

Kaynak: HABER MERKEZİ