Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, KPSS Ön Lisans oturumu nedeniyle belirlenen nüfus müdürlükleri 4 Ekim Pazar günü hizmet verecek.
Uygulama, sınava girecek adayların sınav günü yaşayabileceği kimlik kaynaklı sorunların çözülmesini amaçlıyor.
İşlemler randevusuz yapılacak
Sınav günü açık olacak nüfus müdürlüklerinde işlemler için randevu alınmasına gerek olmayacak.
Bu sayede kimlik belgesiyle ilgili işlem yapması gereken adayların sınav öncesinde gerekli işlemleri gerçekleştirebilmesi sağlanacak.
Açık müdürlüklerin listesi ÖSYM’de
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün duyurusunda, sınav günü açık olacak nüfus müdürlüklerinin listesine ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden ulaşılabileceği belirtildi.
KPSS Ön Lisans’a girecek adayların sınav günü herhangi bir sorun yaşamamak için kimlik belgelerini önceden kontrol etmeleri ve gerekli olması halinde açık nüfus müdürlüklerinin listesini incelemeleri önem taşıyor.
Genel Müdürlük, sınava girecek tüm adaylara başarı dileğinde bulundu.


