Emet ilçesinde dağlık ve ulaşımın güç olduğu bölgede henüz belirlenemeyen nedenle orman yangını çıktı. Arazinin sarp olması nedeniyle bölgeye çok sayıda itfaiye ve orman ekibi sevk edildi.

Kütahya'da balık sezonu başladı: Fiyatıyla izdiham yaratıyor!
Kütahya'da balık sezonu başladı: Fiyatıyla izdiham yaratıyor!
İçeriği Görüntüle

Yangına Emet Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü 2 arazözle müdahale ederken, Orman İşletme ekipleri de 3 arazöz, 1 su ikmal aracı ve 2 ilk müdahale aracıyla söndürme çalışmalarına katıldı. Çalışmalara ayrıca 2 itfaiye aracı ve 2 arazözün yanı sıra özel şirketlere ait su tankerleri ve ekipler destek verdi.

Ekiplerin yoğun çabası sayesinde alevlerin ormanlık alanda daha geniş bir bölgeye yayılması engellendi. Yangının kontrol altına alınmasının ardından bölgede soğutma çalışması gerçekleştirildi.

Ekiplerin müdahalesiyle yangın tamamen söndürülürken, bölgede yeniden alevlenme ihtimaline karşı kontrollerin sürdürüldüğü öğrenildi.

Kaynak: İHA