Meteoroloji’nin son tahminlerine göre Eskişehir genelinde bugün parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Öğle saatlerinden sonra ve akşamın ilk saatlerinde özellikle kentin güney ve doğu ilçelerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.
Uzmanlar, yağış sırasında yıldırım, kısa süreli kuvvetli yağış, su baskını, yerel dolu ve ani kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor.
Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 1 ila 3 derece altında seyredeceği öngörülürken, rüzgârın Eskişehir ve Bilecik çevrelerinde kuzey ve kuzeybatıdan, Kütahya ile Bursa çevrelerinde ise kuzey ve kuzeydoğudan eseceği tahmin ediliyor. Öğle saatlerinden itibaren bölgede rüzgârın zaman zaman 30-50 km/saat hızla kuvvetli esmesi bekleniyor.
İlçelere göre hava durumu:
Odunpazarı – Tepebaşı: Parçalı ve çok bulutlu, 25°C
Çifteler, Sivrihisar, Mihalıççık, Günyüzü, Han, Seyitgazi (güney): Öğle saatlerinden sonra ve akşam sağanak ve gök gürültülü sağanak, 22-28°C
Mahmudiye, Alpu, İnönü, Sarıcakaya, Beylikova, Mihalgazi: Parçalı ve çok bulutlu, 22-29°C
Meteoroloji’den yapılan açıklamada güncel uyarı bulunmadığı ancak vatandaşların ani hava değişimlerine karşı tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.