CHP’nin 38’inci Olağan Kurultayı ile 21’inci Olağanüstü Kurultayı hakkında açılan iptal davasında mahkemeden “mutlak butlan” kararı çıktı. Kararla birlikte Özgür Özel ve mevcut yönetimin geçici olarak görevden uzaklaştırılması, eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile önceki parti yönetiminin yeniden görevi üstlenmesi öngörülüyor. Eskişehir'de de başkanlar karara ilişkin gündemi değerlendirdi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, açıklamasında “Önceki Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun dünkü açıklamasından, bugün mutlak butlan kararı çıkacağını bildiğini öğrenmiş olduk. Bu sadece CHP’ye değil, Türkiye’ye de büyük zarar verecek. Tam bir kaos ortamı oluşturulmak isteniyor. Biz CHP’liler partimize her zaman sahip çıkacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” şeklinde konuştu.

"AK Parti bunu engelleme adına her türlü çabayı ortaya koyuyor"
Kararı değerlendiren Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Bu karar demokrasi dışı bir karardır. İktidarın önceden planladığı senaryoyu ortaya koyduğunu görüyoruz. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’nin birinci partisidir. AK Parti bunu engelleme adına her türlü çabayı ortaya koyuyor” ifadelerini kullandı. Başkan Kurt, Türkiye’nin demokrasiye ihtiyacı olduğunu vurguladı.




