Eskişehir’de yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte çocuk sağlığı alanında yaşanan yoğunluk dikkat çekti. Hava sıcaklıklarının düşmesiyle eş zamanlı olarak Yunus Emre Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Polikliniği’ne başvuran ailelerin sayısında artış yaşandığı öğrenildi. Okulların açılmasıyla çocukların günün önemli bir bölümünü sınıf gibi kalabalık ortamlarda geçirmesi, enfeksiyonların yayılması açısından risk oluşturabiliyor. Özellikle mevsim geçişlerinde üst solunum yolu enfeksiyonları, grip ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklar daha sık gündeme geliyor.
Yoğunluk Üçüncü Günden İtibaren Arttı
Edinilen bilgilere göre, Yunus Emre Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Polikliniği’nde okulların açılmasının üçüncü gününden itibaren hasta başvurularında belirgin bir yükseliş yaşandı. Eğitim döneminin başlamasıyla ortaya çıkan yoğunluğun, havaların soğumasıyla birlikte devam ettiği belirtildi. Poliklinikte çocuklarını muayene ettirmek isteyen çok sayıda aile beklerken, hastanede yaşanan hareketlilik de dikkat çekti.
Mevsim Geçişinde Çocuk Sağlığı Öne Çıkıyor
Hava sıcaklıklarının değişmesi ve çocukların kalabalık ortamlarda daha fazla vakit geçirmesi, mevsimsel hastalıkları yeniden gündeme taşıdı. Ailelerin çocuklarında görülen hastalık belirtilerine karşı dikkatli olması önem taşıyor. Eskişehir’de çocuk polikliniğinde yaşanan yoğunluk, okulların açılmasıyla birlikte çocuk sağlığının ailelerin gündemindeki yerini bir kez daha ortaya koydu.





