CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Eskişehir’de gerçekleştirilen grup toplantısında yaptığı konuşmada partisine yönelik süreçlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özel, CHP’nin mücadelesini sürdüreceğini belirterek, "Partimizi geri almak için sonuna kadar hukuki, siyasi ve fiziki bir mücadeleyi veriyoruz, vermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bir dizi programa katılmak üzere Eskişehir’e gelen Özgür Özel, Atatürk Kültür, Sanat ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen CHP grup toplantısında partililerle bir araya geldi. Programa Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve CHP Eskişehir İl Başkanlığı görevinden alınan Talat Yalaz da katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda Özgür Özel, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Konuşmasının ilk bölümünde salonda CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü’ye yönelik sloganlar atıldığı görüldü.

"NATO'ya körü körüne bağlı olamayız"


Toplantıda konuşma yapan CHP Meclis Grup Başkanı Özgür Özel, "Avrupa ile bozulan ilişkilerin düzeltilmesi noktasında adımlar atılmasını, demokrasi ve hukuk zemininde yeniden hukukun üstünlüğü, demokratikleşme adımlarıyla ülkemizin çıkarlarını önceleyecek kurumsal ilişkilerin başlatılmasını bekleriz ama maalesef bu beklentilerin çok uzağındayız. Elbette NATO üyesiyiz, NATO'nun en büyük ikinci ordusuna sahibiz ama NATO'ya körü körüne bağlı olamayız. Her yanlışın arkasında sessiz duramayız" ifadelerini kullandı.

"Stratejik adımları ortak akılla atmak gerekir"


Özgür Özel, sözlerinin devamında, "Rusya ve Çin ile doğru, kurumsal, istikrarlı, güçlü temeller üzerinde yükselen ilişkiler kurmak durumundayız. Unutmayın ki NATO'nun NATO'nun Doğu kanadındaki Soğuk Savaş döneminde Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği ile sınır komşusu olmuş, Batı İttifakı'nın bir bileşeni olmuş ve bu denge politikasını yıllarca dış politikadaki becerikli, iyi eğitimli, geleceği öngören, Türkiye'nin tüm menfaatlerini birlikte gözeten diplomatlarımız ve dış işleri politikalarımız sayesinde çok doğru bir şekilde yürütmüş böyle bir mirasa sahip bir ülkeyiz. Trump yönetimine tamamen bağımlı bir dış politikanın ülkemize fayda getirmediği ve getirmeyeceği açıktır. Bu nedenle stratejik adımları ortak akılla atmak gerekir. Bu konuda her zaman olduğu gibi yapıcı öneriler sunmaya devam edeceğiz" dedi.


İktidarın Türkiye için bir stratejik aklı, stratejik bir planı takip etmesi gerektiğini belirten Özel, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ancak bu stratejik akıl Rusya'dan S-400'leri bir inatla alıp sonra hiç kullanmadan hangarda çürütmekle sağlanamaz. Bu stratejik akıl bu yüzden F-35 programına girilmiş 1,5 milyar dolar ödeyip de tek uçak bile alınmadan Amerika'da üzerine Türk bayrağı işlenmiş 6 tane F-35'i bile oradan alıp getiremeyen bir öngörüsüzlükle, ondan vazgeçip F-16 modernizasyonu deyip onu bile başaramayan bir öngörüsüzlükle sürdürülemez. O zaman Şanghay Beşlisi'ne girerim diye ucuz tehditler savurup sonra Trump'tan azarı yiyince Çin mallarına vergi bindirmekle, Amerikan mallarının vergilerini Amerika'ya doğru uçakta giderken sıfırlamakla bir stratejik plan sürdürülemez. Trump'ın oğluyla görüşüp babasından randevu istemekle, 250 Boeing uçağından fahiş fiyata LNG sipariş etmekten ve şu güzelim Eskişehir'in nadir toprak elementlerini Trump'a vaat etmekle stratejik bir akıl sürdürülemez."

"Biz partimizi 47 yıl sonra birinci parti yapan kadrolarız"


CHP Meclis Grup Başkanı Özgür Özel, Mutlak Butlan kararıyla ilgili olarak ise, "Biz partimizi 47 yıl sonra birinci parti yapan kadrolarız. Ancak bu başarıyı kendimize, ekibimize falan yazmayız. Bu başarı, 47 yıl sonra hep beraber doğru tespitler, doğru sözler ve hep birlikte ortaya koyduğumuz bir azmin eseridir. Biz Adalet ve Kalkınma Partisi'ni kurulduğu günden sonra ilk kez yenen kadrolarız. Ben Erdoğan ile genel başkan olarak girdiğim ilk ve tek seçimde ben onu yendim, o henüz bugüne kadar bizi yenemedi. '13 kere yarıştık, hep ben yendim' diyen birisine, ne konuşuyorsun kardeşim sen, bir kere yarıştık, orada da ben yendim diyecek durumdayız. O yüzden, son kurultayın sonuçlarını hazmedemeyenlerle son seçimlerin sonuçlarını hazmedemeyenler mutlak butlan ittifakını kurmaya çalışıyorlar" şeklinde konuştu.

Salona sığmayan partililer, grup toplantısını Atatürk Kültür Merkezi önünde kurulan led ekranlardan takip ediyor.

Eskişehir Programında Koruma ile Gazeteciler Arasında Gerginlik

CHP Grup Başkanı Özgür Özel’in Eskişehir’de gerçekleştirdiği grup toplantısı sırasında, programda görev yapan koruma ekibi ile basın mensupları arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. İstiklal Marşı’nın sona ermesinin ardından görev alanlarına dönmek isteyen bazı gazeteciler sahneden inmeye çalışırken, koruma görevlileri tarafından engellendi. Yaşanan tartışma sırasında bir koruma görevlisinin bir basın mensubuna fiziksel müdahalede bulunduğu ve sözlü tepki gösterdiği iddia edildi.

Eskişehir'de çift sıra park trafiği aksatıyor
Eskişehir'de çift sıra park trafiği aksatıyor
İçeriği Görüntüle

Kaynak: HABER MERKEZİ