Bilecik Belediyesi’nin koordinasyonunda, Şeyh Edebali Üniversitesi Gençlik ve İnovasyon Kulübü tarafından düzenlenen Pelitözü Gençlik Festivali, gençlerin coşkulu katılımıyla Amfi Tiyatro’da gerçekleşti.
Festivalde adeta gençlik rüzgârı eserken, Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı ve başkan yardımcıları da gençlerle bir araya geldi. Salonu dolduran gençlere seslenen Başkan Subaşı, “Belediyemizin amfi tiyatrosu hiç bu kadar genç olmamıştı. Karşımda umut dolu bir gelecek görüyorum. Gençlerin taleplerine her zaman kulak verecek, onları desteklemeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.
HALUK LEVENT BİLECİK'E GELİYOR
Gençlerle güçlü bağlar kurmaya önem verdiklerini vurgulayan Subaşı, katılımcıları 20 Mayıs Salı akşamı Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşecek Haluk Levent konserine davet etti. Şehir içi ulaşım konusuna da değinen Başkan Subaşı, kartlı ulaşım sisteminin Haziran ayının ilk haftasında devreye gireceğini, Eylül ayında ise belediyeye ait otobüslerin hizmet vermeye başlayacağını müjdeledi. Ayrıca, kent merkezindeki bazı cadde ve sokakların yayaların daha konforlu bir şekilde kullanabilmesi amacıyla araç trafiğine kapatılacağı da duyuruldu.
Festival boyunca gençler; müzik, dans ve eğlenceli aktivitelerle doyasıya vakit geçirirken, Bilecik Belediyesi’nin sağladığı sosyal alanlar ve etkinlikler büyük beğeni topladı. Pelitözü Gençlik Festivali, kentte gençliğin enerjisini ve dinamizmini bir kez daha ortaya koydu.