Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin kararıyla her ayın son pazar günü uygulanacak olan “Arabasız Pazar Günü” bugün itibarıyla başladı. Uygulama kapsamında kent merkezinde belirlenen bazı ana arterler motorlu araç trafiğine kapatıldı.

Ulaşım toplu taşıma, bisiklet ve yaya odaklı

Bugün şehir içi ulaşımın ağırlıklı olarak toplu taşıma, bisiklet ve yaya kullanımıyla sağlanması hedefleniyor. Yetkililer, uygulamanın çevre duyarlılığını artırmayı ve kent merkezinde daha güvenli, daha sakin bir ulaşım düzeni oluşturmayı amaçladığını ifade etti.

Uygulama her ayın son pazar günü yapılacak

Arabasız Pazar Günü uygulaması, bugünden itibaren her ayın son pazar günü hayata geçirilecek. Vatandaşlar ve esnaftan gelecek geri bildirimler doğrultusunda uygulamanın kapsamının ve işleyişinin geliştirileceği belirtildi.

Bugün kapalı olan cadde ve bulvarlar

25 Ocak 2026 Pazar günü 10.00 ile 16.00 saatleri arasında araç trafiğine kapalı olacak güzergâhlar şöyle:

  • Atatürk Bulvarı (Odunpazarı’na gidiş yönü)
  • Gündüz Ökçün Bulvarı (Tombakzade’ye gidiş yönü)
  • Ali Rıza Efendi Bulvarı (Küçük Sanayi’den Odunpazarı yönü)

Söz konusu yollar tek yönlü olarak araç trafiğine kapalı olacak.

Tramvay seferleri Cumartesi tarifesinde

ESTRAM tarafından yapılan açıklamaya göre, Arabasız Pazar Günü nedeniyle bugün tüm tramvay hatlarında seferler Cumartesi günleri uygulanan sefer sıklığına göre gerçekleştiriliyor. Düzenleme ile yolcu yoğunluğunun azaltılması hedefleniyor. Yetkililer, tramvay ve toplu taşıma kullanacak vatandaşların sefer saatlerini önceden kontrol etmeleri ve yolculuk planlarını buna göre yapmaları konusunda uyarıda bulundu.

Eskişehir’de evinden çıktı, kayıplara karıştı!
Eskişehir’de evinden çıktı, kayıplara karıştı!
İçeriği Görüntüle

Denetimler gün boyu sürecek

Belediye ekiplerinin gün boyunca sahada olacağı, acil durumlar, engelli bireylerin ulaşımı ve zorunlu hizmetlerin aksamaması için gerekli tüm önlemlerin alındığı belirtildi. Vatandaşlardan güncel duyuruları resmi kanallardan takip etmeleri istendi.

Kaynak: HABER MERKEZİ