Karakuş, DİCLESİFED Başkan Yardımcılığı görevini üstlenirken, TÜRKONFED bünyesinde de Finansmana Erişim ile Dijital Dönüşüm komisyonlarında görev yapacak.
27. İş Dünyası Zirvesi Elazığ’da gerçekleştirildi
Türk İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) tarafından, Fırat Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (FIRATSİFED) ev sahipliğinde düzenlenen 27. İş Dünyası Zirvesi, Elazığ’da gerçekleştirildi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın da katıldığı zirvede, Türkiye ekonomisi, reel sektörün ihtiyaçları ve bölgesel kalkınmanın güçlendirilmesine yönelik değerlendirmeler yapıldı.
Zirveye katılan iş insanı ve ekonomist Tezcan Karakuş da TÜRKONFED ve DİCLESİFED bünyesinde üstlendiği yeni görevlerle dikkat çekti.
TÜRKONFED’de iki komisyonda görev alacak
Karakuş, TÜRKONFED bünyesinde Finansmana Erişim Komisyonu ile Dijital Dönüşüm Komisyonunda görev yapacak.
Yeni görevleri kapsamında özellikle işletmelerin finansmana ulaşması, finansal okuryazarlığın geliştirilmesi ve değişen ekonomik koşullar karşısında reel sektörün ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yürütmesi bekleniyor.
DİCLESİFED’de başkan yardımcısı oldu
Tezcan Karakuş’un üstlendiği bir diğer görev ise Dicle Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu’nda (DİCLESİFED) Başkan Yardımcılığı oldu.
Karakuş, yeni görevi kapsamında bölgedeki işletmelerin gelişimine ve ekonomik potansiyelin daha etkin şekilde değerlendirilmesine yönelik çalışmalarda yer alacak.
“Reel sektöre faydalı olmak en büyük hedefimiz”
Yeni görevlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karakuş, işletmelerin büyüme süreçlerinden finansmana erişimlerine kadar birçok alanda katkı sunmayı hedeflediğini belirtti.
Karakuş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“KOBİ’lerimizin büyüme süreçlerinde, finansmana erişimlerinde, finansal okuryazarlıklarında, vergisel ve diğer konularla ilgili kurumlardan beklentilerine kadar birçok konuda yardımcı olma konusunda çalışacağım. Değişen ekonomik koşullar karşısında, finansal ihtiyaçlar da sürekli olarak dönüşüyor. Bu dönemde sizlerin farklı sektörlerden gelen bilgi ve deneyimleriyle çözüm üretmeye çalışacağım. Birlikte çalışarak ülkemizi ve reel sektörlerimize faydalı olmak en büyük hedefimiz olacaktır.”
Karakuş ayrıca “Terörsüz Türkiye” sürecinde bölgenin ekonomik potansiyelinin harekete geçirilmesine yönelik çalışmaların önemine dikkat çekti.




