2022 yılını geriden bıraktığımız ve 'büyük umutlar' ile 2023 yılını kucakladığımız şu günlerde, 2022 yılında en çok izlenmi ve hasılat yapmış 5 filmi sıralayacağım. Yeni yıl, yeni umutlar, izlenecek yeni filmler demek. 2022 yılına ise ufak bir flasback yaparak, 2023 yılında da izleyecek bir şeyler bulabilirsiniz.

1. Top Gun: Maverick
Yeniden çekilen yapımlar genellikle orijinal ürünlerden geride kalırlar. Ancak Top Gun: Maverick tüm bu tabuları yıkarak hem eleştirmenlerin hem de izleyicilerin beğenisini kazanmayı başardı. Tom Cruise'ın gösterdiği performans da gerçekten takdire şayan. Top Gun: Maverick, 718 milyon dolar ile bu senenin ne başarılı filmi oldu.

2. Black Panther: Wakanda Forever
Black Panther: Wakanda Forever ne yazık ki Chadwick Boseman'den yoksun olsa da başarılı bir hikaye ortaya koymayı bildi. Suda yaşam süren Talokanlarla mücadele içine giren Wakandalılar filmde kendisine yeni bir Black Panther kazanıyor. Marvel dünyasının yeni filmi 420 milyon dolarlık gişe yapmayı başardı.

3. Doctor Strange in the Multiverse of Madness
Doctor Strange'in ikinci filmi Marvel dünyasına Fantastik Dörtlü'yü, X-Men'i ve Inhumans'ı getiriyor. Film içinde yaşattığı boyutlar arası geçiş ile izleyenlere keyifli dakikalar yaratan Doctor Strange in the Multiverse of Madness bazı kesimler tarafından ise eleştiri yağmuruna tutuluyor. Buna rağmen film 411 milyon dolarlık gişe hasılatı yapmayı başardı.

4. Jurassic World: Dominion
Jurassic World'ün yeni filmi serinin orijinal kadrosunu da bünyesine katarak dinazorlar dünyasına güzel bir şekilde veda etti. Her iki üçlemeden karakterleri bir araya getiren film ile birlikte Jurassic dünyasına da elveda dediğimi söyleyebiliriz. Yeni filmin 376 milyon dolarlık gişe yaptığı açıklandı.

5. Minions: The Rise of Gru
Yeni film dünyanın en büyük kötü adamı olmaya çalışan genç Gru'yu konu alsa da minyonlar yine tüm ilgiyi üzerine çekmeyi başarıyor. Dünya genelinde 369,5 milyon dolarlık hasılat yapan film, senenin en başarılı 5 filmi arasına girmeyi başarıyor.