Bilim kurgu filmleri, kitapları ve bilimkurgunun içinde bulunduğu her şey ufak efektler ve altı biraz da olsa doldurulmuş hikayeler ile muazzam hale geliyor. Bilim kurgunun kökenine baktığımızda, bir şey kurgu ise daha rahat şekilde karşılayabiiyoruz, 'dünyanın yok olması', 'dünyanın istila edilmesi', 'tüm insanlığın ölmesi' gibi konular ne kadar gerçekçi açıdan bakarsak bizlere 'korkunç' gelse de, işin içine bilim kurgu girdiği anda her şey bir anda normalleşiyor. 2022 yılında bizleri bekleyen bilimkurgu dizilerine bir göz atalım.

1. The Witcher: Blood Origin
Blood Origin, Netflix'in The Witcher dizisinden 1.200 yıl önce bir elf dünyasında geçecek ve ilk Witcher'ın kökenlerine odaklanacak.
2. Obi-Wan Kenobi
Star Wars evreninden aşina olduğumuz Obi-Wan Kenobi'nin hikayesini anlatacak.
3. Andor
İsyanın oluşum yıllarında Cassian Andor'un maceralarını takip eden Star Wars: Rogue One'ın ön bölümünü konu edinen dizinin başrolünde Diego Luna yer alacak.
4. Halo
Bilgisayar oyunundan uyarlanan yapım, 26. yüzyılda geçiyor Uzaylılar, destansı bir hesaplaşmada insan varlığını tehdit ediyor.
5. House of the Dragon
Gelmiş geçmiş en iyi fantastik dizi olarak kabul edilen Game of Thrones dizisinin olaylarından 200 yıl önce, Targaryen Hanesi'ne odaklanıyor.
6. The Lord of the Rings: The Rings of Power
Orta Dünya hayranlarının büyük bir heyecanla beklediği dev bütçeli epik dizi, Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi serilerinden binlerce yıl önce yaşanan olayları aktaracak.