Yakın dövüşe odaklı Sifu'yu oynamak ciddi sabır istiyor. Ama o sabrı gösterdiğinizde daha önce deneyimlemediğiniz bir oyun deneyimi vaat ediyor. Oyun çok böyle büyük, iddialı, devasa bütçelerle yapılan bir oyun değil ama çok özgün çok kendine has teması ve hikayesi olan bir oyun. Yakın dövüş sanatlarını uyguladığımız ve yaşlanma mekaniği de barındıran ilginç bir oyun.
Sifu bu açıdan muadili olmayan bir oyun.
Türkçe dil desteği de bulunan oyunumuz Sifu'da, ilk kontrol ettiğimiz karakter hemen bir süre sonra kötü karakter olduğunu anlayacağımız Yang oluyor. Yang ve yanındaki 4 kişi (ileride hepsi karşımıza boss olarak çıkacaklar) bir dövüş sanatları okulunu basıyorlar. Öğrencileri yendikten sonra okulun Sifu'su ile karşılaştığımızda karşılıklı bir atışma oluyor. Sifu çok şey bildiğimizi ve onu daha önceden yenmesi gerektiğini ancak geri gelerek bir hata yaptığını söylese bile Yang ondan geri çekilmesini istiyor. Aralarındaki savaşı kazanıyoruz ve Sifu ve çocuğunu öldürüyoruz. Daha sonra çocuk büyülü bir tılsım sayesinde hayata geri dönüyor ve bu tılsım aslında oyunumuzun mekaniğini oluşturuyor. Her öldüğümüzde bizi canlandıran bu tılsım bizi daha ileri bir yaşta geri getiriyor.
Yapımın yaşlanma mekaniğini biraz açmam gerekiyor. Oyunda her öldüğünüzde yaşlanıyorsunuz ancak bu yaşlanma belli bir çarpan üzerinden ilerliyor.
Örnek verecek olursam ilk öldüğünüzde bir yaş yaşlanırken hemen ardından bir daha öldüğünüzde ise iki yaş yaşanıyorsunuz. Yani arka arkaya iki kere öldüğünüzde toplam üç yaş yaşlanmış oluyorsunuz. Bu böyle 2-3-4-5 olarak gidiyor. En son 70 yaşına geçtiğinizde oyunu kaybediyorsunuz.
Fransız video oyun stüdyo Sloclap tarafından geliştirelen Sifu, PC'de sadece Epic Store üzerinden satılıyor. Bilgisayar sürümünün fiyatı şu an 163 TL olan oyun, konsollarda 379 TL'den satılıyor. Oyun ilk çıktığında çıkışa özel Epic'te 69 TL'den satılmıştı.