Konya’da Meslek Edindirme Kurslarına Kayıt Fırsatı

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu Meslek Edindirme Kursları (KOMEK), yeni dönemde yüz yüze ve online olarak eğitim vermeye hazırlanıyor. KOMEK, meslek sahibi olmak veya kendini geliştirmek isteyen herkese açık. Peki, KOMEK’e nasıl kayıt olabilirsiniz? İşte detaylar…

KOMEK Nedir?

KOMEK, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin 2004 yılından beri yürüttüğü bir meslek edindirme projesidir. KOMEK, Konya merkez ve ilçelerde 69 kurs merkezinde, 366 farklı branşta eğitim vermektedir. KOMEK’in amacı, kursiyerlere mesleki beceri ve bilgi kazandırarak, istihdam edilebilirliklerini artırmak ve sosyal hayata katılımlarını sağlamaktır.

KOMEK’e Nasıl Kayıt Olunur?

KOMEK kayıt olmak için, 23 Ocak - 5 Şubat 2024 tarihleri arasında, www.konya.bel.tr veya www.komek.org.tr adreslerinden online başvuru yapmanız gerekmektedir. Başvuru yaparken, istediğiniz kurs merkezini, branşını ve eğitim şeklini (yüz yüze veya online) seçebilirsiniz. Başvurunuz onaylandıktan sonra, size SMS veya e-posta yoluyla bilgi verilecektir.

KOMEK kursları ücretsizdir. Kurslara katılmak için, 18 yaşından büyük olmanız ve Konya’da ikamet etmeniz yeterlidir. Kurslara katılanlara, eğitim sonunda sertifika verilmektedir.

KOMEK'te Hangi Eğitimler Var?

KOMEK’te, her zevke ve ihtiyaca uygun eğitimler bulunmaktadır. KOMEK’te, meslek edindirme, mesleki gelişim, kişisel gelişim, yabancı dil, bilgisayar, sanat, el sanatları, müzik, dans, tiyatro, fotoğrafçılık, makyaj, kuaförlük, pastacılık, aşçılık, diksiyon, protokol, girişimcilik gibi alanlarda eğitimler verilmektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ