Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, üniversite öğrencilerinin merakla beklediği GSB yurt başvurularının başladığını açıkladı. 2026-2027 akademik yılında üniversitelerin örgün eğitim programlarına ilk kez kayıt yaptıracak öğrenciler ile ara sınıflarda eğitimine devam eden öğrenciler başvuru yapabilecek.
Başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak
GSB yurtlarında kalmak isteyen öğrenciler başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecek. Başvurular için belirlenen son tarih ise 29 Ağustos Cumartesi günü saat 23.59 olarak açıklandı.
Başvuru sürecinde öğrencilerin sosyal ve ekonomik durumlarına ilişkin bilgileri değerlendirilecek. Öğrencilerin verdiği beyanlar, çeşitli kamu kurumlarından alınan bilgilerle karşılaştırılarak incelenecek.
Yurt yerleştirmelerinde hangi kriterler dikkate alınacak?
Yurt başvurularının değerlendirilmesinde öğrencilerin ailesinin gelir durumu, sosyal koşulları ve başarı durumları dikkate alınacak. Başvuruların değerlendirilmesi sırasında 12 farklı kamu kurum ve kuruluşundan elde edilen verilerden de yararlanılacak.
Değerlendirme sürecinin tamamlanmasının ardından öğrencilerin GSB yurtlarına yerleştirme sonuçlarının açıklanması bekleniyor.




