Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi, 6-8 Kasım tarihleri arasında düzenlenen 20. Uluslararası Milenyumda İletişim Sempozyumu'na ev sahipliği yapıyor. Bu yılki sempozyumun teması, “Değişen Dünya, Değişen Medya” olarak belirlendi. Etkinlik, Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi Şener Şen Salonu’nda başladı ve fiziksel katılımın yanı sıra online olarak da gerçekleşiyor.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Prof. Dr. Erkan Yüksel, iletişimin gücüne ve önemine dikkat çekti. Yüksel, "İletişimi sürdürebildiğimiz sürece aramızdaki diyaloğun, iş birliğinin ve ilişkilerin daha da gelişeceğine inanıyorum. İletişim becerilerini, yazı yazmayı öğrettiğimiz gibi, ilkokuldan itibaren öğretmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Yüksel, sempozyumda özellikle sosyal medya ve yapay zeka gibi günümüzün önemli konularının masaya yatırılacağını belirterek, iletişimin sadece medya ile değil, tüm toplumla güçlü bir bağ kurduğunun altını çizdi. Ayrıca, iletişim fakültelerinin, yalnızca meslek yüksekokullarının uzantısı olarak değil, bireyler arası iletişime değer veren bölümler olarak yapılandırılması gerektiğine inandığını vurguladı.

Eskişehir'de kayboldu, iyi haber bekleniyor! Eskişehir'de kayboldu, iyi haber bekleniyor!

İLETİŞİM BİLGİ AKTARIMINDAN İBARET DEĞİL

20. Uluslararası Milenyumda İletişim Sempozyumu Organizasyon Komitesi Eş Başkanı, Birleşik Arap Emirlikleri University of Sharjah Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serra Görpe, sempozyumda yaptığı konuşmada, “Bu sempozyum benim için çok önemli. Prof. Dr. Maxwell hocamızın hayatımızda önemli bir yeri vardı. Çok güzel şeyler öğrendik. Benim için en önemli özelliklerinden bir tanesi insan olarak iyi olması ve bu kadar süre boyunca tuttuğu eli yani bizleri bırakmamasıydı. Her ne kadar zor olsa da gelmem özellikle bu sempozyum için sizlerle olmak istedim” dedi

İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Aydın Ertekin,“Temel birçok konunun ele alındığı bu sempozyum dünya çapında gelişen iletişim alanında, küresel bilgi paylaşımını sağlamak açısından oldukça önemli taşımaktadır. Hepimizin bildiği gibi iletişim tarih boyunca toplumları şekillendiren bir arada tutan temel unsur olmuştur. Ancak dijital çağda iletişim araçlarının şekillenmesi, çeşitlenmesi ve teknolojinin gelişimiyle birlikte iletişim rolü daha karmaşık ve dinamik bir hale gelmiştir ve gelmektedir. İçinde bulunduğumuz dönemde iletişim artık sadece bilgi aktarmaktan ibaret değil, kimliklerinizi inşa ettiğimiz toplumsal bağlarımızı güçlendirdiğimiz ve küresel olaylara anında tanıklık ettiğimiz bir alan haline gelmiştir” diye konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ