Etkinlik kapsamında öğrenciler, Kurşunlu Külliyesi’nin tarihî ve kültürel değerlerini yakından inceleme fırsatı buldu. Geziye Turizm Rehberliği Bölümünden Prof. Dr. Gökçe Yüksek, Doç. Dr. Duygu Yetgin Akgün, Doç. Dr. Aysel Kaya, Dr. Öğr. Üyesi Burcu Kaya Sayarı ve Arş. Gör. Aslı Bendenay Çapa Daşkın ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Sivrihisar Belediyesi’nden çalışanlarına sigorta avantajı
Sivrihisar Belediyesi’nden çalışanlarına sigorta avantajı
İçeriği Görüntüle

Turizm Fakültesi öğretim elemanı Arş. Gör. Özgür Koyun, külliyenin tarihi süreci, mimarisi ve Eskişehir’in kültürel mirasındaki önemini öğrencilere aktardı. Öğrenci Furkan Bilici ise Külliyenin banisi Çoban Mustafa Paşa’yı temsili bir canlandırmayla tanıttı.

Gezi, Kurşunlu Külliyesi’nin ardından Lületaşı Galerisi, Cam Atölyesi ve Ahşap Eserler Galerisi ziyaretleriyle devam etti. Öğrenciler, etkinlik sayesinde bölgenin kültürel mirasını yerinde gözlemleme ve akademik bilgilerini pekiştirme imkânı buldu.

Kaynak: İHA