Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki deprem, Eskişehir, Bilecik Kütahya merkez ve ilçelerinde de hissedildi. Deprem, sonrası büyük yaşayan vatandaş sokaklara döküldü. Eskişehir'de de depremi şiddetli hissedenler birkaç saat dışarıda kalmayı tercih etti.

"7 ARTÇI DEPREM MEYDANA GELDİ"

AFAD'ın yaptığı açıklamada ise, "10 Ağustos 2025 tarihinde saat 19.53'te Balıkesir ili Sındırgı ilçesinde 6.1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem Manisa, İzmir, Uşak ve Bursa illerinde hissedilmiştir. Şu ana kadar büyüklüğü 3.0 üzerinde toplam 7 artçı deprem meydana gelmiştir" denildi.


Türkiye Afet Müdahale Planı'nın devreye alındığı belirtilen açıklamada, "Çanakkale, İzmir, Afyonkarahisar, Uşak, Bursa, Sakarya, Kütahya, Bilecik, Manisa, Kocaeli AFAD İl Müdürlüklerinden arama kurtarma çalışmalarına destek vermek üzere personel ve araç sevki yapılmıştır. Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) devreye alınmış olup, tüm afet gruplarının temsilcileri AFAD Başkanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi'nde toplanacaktır. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız. Gelişmeler takip edilmektedir" ifadelerine yer verildi.

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Yaşanan şiddetli depremin ardından bölgede büyük yıkım meydana geldi. İlk belirlemelere göre en az 10 bina tamamen yıkıldı.İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, depremde şu ana kadar 1 kişinin hayatını kaybettiğini ve 29 vatandaşın da yaralandığını duyurdu. Yerlikaya, ilçe merkezinde 1 binanın çöktüğünü ve ekiplerin olay yerinde çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

"ESKİŞEHİR'İN KAYBEDECEK BİR DAKİKASI DAHİ YOK"

Minikler Eskişehir fidanlıklarında doğayla buluştu
Minikler Eskişehir fidanlıklarında doğayla buluştu
İçeriği Görüntüle

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak yayınladığı mesajda, "Merkez üssü Balıkesir olan ve Eskişehir'de de hissettiğimiz 6.1 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Herhangi bir sıkıntı yaşanmaması temennimiz. Deprem gerçeği kendini bir kez daha hatırlattı ve hatırlatmaya da devam ediyor. Şehrimizde yerel yönetimler 26 yıldır hâlâ uykuda. Bu konuda derhal sorumluluk ve aksiyon alınmalı. Göstermelik işlerle Eskişehir'in kaybedecek bir dakikası dahi yok" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ