Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehirlilerin yoğun olarak alışveriş yaptığı Vişnelik Mahallesi’ndeki Çarşamba Pazarı’nda (ÇARPA) esnaf ve vatandaşlarla buluştu. Başkan Kurt’a ziyaretinde Eskişehir Yaş Sebze Meyve Balıkçılar ve Pazarcılar Odası Başkanı Mehmet Çiçek eşlik etti.

ÇARPA’nın taşınması gündeme geldi

Pazar esnafının tezgâhlarını tek tek dolaşan Başkan Kurt, hem “hayırlı işler” temennisinde bulundu hem de karşılaştığı vatandaşların görüş ve önerilerini not aldı. Pazar yerlerinin halkla doğrudan temas kurmanın en etkili noktalarından biri olduğunu vurgulayan Kazım Kurt, “Burada doğrudan vatandaşın nabzını tutuyoruz. Talep ve sıkıntıları yerinde dinleyerek daha sağlıklı çözümler üretebiliriz” dedi. Ziyarette, uzun süredir tartışma konusu olan ÇARPA’nın taşınması meselesi de gündeme geldi. Hem esnaf hem de vatandaşlar bu konuda fikirlerini dile getirirken, pazarın konumu, ulaşım kolaylığı ve altyapı sorunları değerlendirildi.

Eskişehir'de ani manevra kaza getirdi, sürücü kanlar içinde kaldı
Eskişehir'de ani manevra kaza getirdi, sürücü kanlar içinde kaldı
İçeriği Görüntüle

Pazarcılar Odası Başkanı Mehmet Çiçek ise Başkan Kurt’un pazar esnafına gösterdiği ilgiden memnun olduklarını belirterek, “Kazım Başkanımıza her zaman esnafın yanında olduğu için teşekkür ediyoruz. Sorunlarımızı yakından takip edip çözüm üretmeye çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz haftalarda Odunpazarı Belediyesi tarafından düzenlenen toplantıda da pazar yerindeki sorunlar masaya yatırılmış, esnaf, muhtarlar, Kent Konseyi ve Mahalle Meclisleri temsilcileriyle birlikte çözüm önerileri konuşulmuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ