Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, bu yıl 4,5 gün olarak belirlenen Kurban Bayramı tatilinin turizm sektörü üzerinde büyük bir olumsuzluk yaratmayacağını belirtti. Tatilin süresinden ziyade maliyetin belirleyici olacağını vurgulayan Yavuz, vatandaşların bütçelerine uygun alternatifler arayacaklarını ifade etti.
"Tatil artık iç pazarın vazgeçilmezi"
5 Haziran Perşembe öğleden sonra başlayıp 9 Haziran’da sona erecek tatilin, iç turizm açısından yine hareketli geçmesini beklediklerini belirten Yavuz, "Herkes kendi bütçesine göre 3-4 günlük bir plan yapacaktır. Tatil artık insanların yaşam biçiminin bir parçası oldu” dedi. Tatilin kısa oluşunun yoğunluğu artırabileceğini söyleyen Yavuz, çıkış ve dönüş günlerinin çakışmasının trafik ve konaklama üzerinde baskı oluşturabileceğini kaydetti.
"Yunan adaları ve kısa tatil planları öne çıkabilir"
Tatil tercihlerinde ekonomik şartların etkili olacağını dile getiren Yavuz, “Uygun fiyatlı destinasyonlar, kısa tatil planları ve Yunan adaları gibi seçenekler bu bayramda öne çıkabilir” dedi. Erken açıklanmayan tatil kararlarının ise seyahat planlarını zorlaştırdığını belirtti.
"Antalya yılı toparlayacak"
Sezonun Antalya için yavaş başladığını da belirten Yavuz, yüksek fiyat algısına rağmen kentteki turist sayısının yıl sonunda yine güçlü olacağına inandığını söyledi. Almanya başta olmak üzere Avrupa pazarında Antalya’nın hâlâ en çok tercih edilen destinasyonlardan biri olduğunu vurgulayan Yavuz, “Net rakam vermek doğru olmaz ama Antalya bu yılı yine geçen yılın üzerinde kapatır” ifadelerini kullandı.