Bilecik'te mahalle sakinleri, sayıları hızla artan başıboş köpeklerin özellikle sabah saatlerinde okul yolu üzerinde tehdit oluşturduğunu belirtti.

Aileler çocuklarını yalnız gönderemiyor

Vatandaşların iddiasına göre, çevre il, ilçe ve köylerden Bilecik merkezine bırakıldığı tahmin edilen çok sayıda sokak köpeği özellikle kız öğrenci yurdu arkasında ve minibüs durakları çevresinde yoğunlaşmış durumda. Öğrenciler okula giderken korku yaşarken, veliler çocuklarını yalnız göndermeye çekindiklerini söylüyor.

Bilecik'teki bu eğitimin kayıtlarını kaçırmayın: Son gün 19 Eylül!
Bilecik'teki bu eğitimin kayıtlarını kaçırmayın: Son gün 19 Eylül!
İçeriği Görüntüle

Veliler, belediyenin acil bir çözüm üretmesi gerektiğini belirterek, yaşanan durumun hem çocukların psikolojisini etkilediğini hem de eğitim hayatını sekteye uğrattığını ifade ediyor. Öte yandan, Bahçelievler Mahallesi'nin villalar bölgesinde de benzer bir yoğunluk yaşanıyor. Vatandaşlar, sokak hayvanlarının sahipsiz bırakılmasına ve kontrolsüz çoğalmasına tepki göstererek, daha sistemli ve duyarlı bir yaklaşım talep ediyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ