Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Times Higher Education (THE) 2026 Dünya Üniversite Sıralaması’nda önemli bir başarıya imza attı. 9 Ekim 2025 tarihinde açıklanan sıralamada, 3 bin 118 üniversitenin başvurduğu listede 2 bin 191 üniversite yer aldı. BŞEÜ, genel dünya sıralamasında bin 501+ bandında yer alarak, Türkiye’den sıralamaya giren 109 üniversite arasında 41’inci oldu.

Özellikle araştırma kalitesi ve uluslararası görünüm alanlarında gösterdiği yükseliş dikkat çekti. Araştırma kalitesi sıralamasında bin 736’ıncı sıradan bin 647’nci sıraya, uluslararası görünümde ise bin 392’nci sıradan bin 372’nci sıraya yükselen üniversite, küresel akademik rekabet gücünü artırdı.

Bilecik’te Dünya Kız Çocukları Günü etkinliklerle kutlandı
Bilecik’te Dünya Kız Çocukları Günü etkinliklerle kutlandı
İçeriği Görüntüle

BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı, bu başarıyı gururla karşıladıklarını belirterek, “Dünyanın önde gelen üniversiteleri arasında yer almak bizler için büyük bir motivasyon kaynağıdır. Araştırma kalitemizi artırmak ve uluslararası iş birliklerimizi daha da güçlendirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA