Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Muhsin Dilbaz, açıklanan enflasyon rakamlarına tepki göstererek emeklilerin yaşadığı geçim sıkıntısına dikkat çekti. Dilbaz, açıklanan yüzde 3’lük Nisan ayı enflasyonuna karşılık emeklilerin maaşlarının yerinde saydığını ifade etti.
"Nasıl şikayet edelim, nerelere başvuralım?”
Başkan Dilbaz enflasyon verilerine tepki göstererek, “TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) çok şakacı. Enflasyon rakamını yüzde 3 olarak açıkladı. 4 aylık toplam enflasyon yüzde 13,06. Zamlar yağmur gibi gelirken emeklilerin maaşı yerinde saymaktadır. TÜİK Yıllardır şaka yapmayı çok seviyor. Emeklilerin her gün selaları veriliyor. TÜİK şaka yapmaya devam ediyor. Mizah yetenekleri öyle gelişti ki Mahkemeye bile Enflasyon paketinde neler var açıklamıyor şifreli bellek veriyor. Kimseyle paylaşma diyor. 22 yıl önce en düşük emekli aylığı ile 8,5 küçük altın alınıyordu bu günkü değer ile 55 bin 845 TL. Bugün ise 14 bin 469 TL ile 2.5 altın alınamıyor. Haziran ayında Kurban bayramı var. Emekliler kara kara düşünüyor. Bir yerlerden koku gelirde özenir miyiz diye. Kokusunu ve tadını unutmuş olsa da Kurban Bayramı işte. Enflasyonu yüzde 100 açıklasa bile Emeklinin alım gücünü artırabilir mi? Kira, elektrik, doğalgaz, su, temel gıda? Ne kadar alırsa oh diyebilir. Seyyanen zam bile çare değil artık. Açlık sınırı 24 bin 35 TL Yoksulluk sınırı 78 bin 292 TL. Emeklilerin maaşı 14 bin 469 TL, İkramiye 4 bin TL. Nasıl şikayet edelim, nerelere başvuralım?” diye konuştu.
"Gelecek hepimiz için kara olacak"
Dilbaz, “TÜİK halimizden anlamıyor. İktidar gamsız. 4 bin TL yaptık daha ne olsun diyor. Bizler bu dünyadan göçüyoruz haberleri var ama umursamıyorlar. Emekliler olmasa bu bütçeyi ne güzel idare ederiz diyorlar. Daha önceki söylemlerinde bunu ifade ettiler, 16 milyon emekli sürdürülebilir değil diyerek. Vergiyi emekliden, çalışandan, memurdan alıyor sermayenin vergisini af ediyor. Sonra bütçede para yok diyor. Sosyal güvenlik, bireylerin hastalık, yaşlılık, kaza, işsizlik gibi durumlarda maddi güvencesini sağlayan bir sistemdir. Bizler kendi haklarımızı savunmaya çalışırken gelecekte insanların emekli olma şansı kalmayacak. SGK yasası artık güvenlik yasası olmaktan uzaklaşmıştır. Yasa acilen tekrar ele alınmalıdır. Yoksa gelecek hepimiz için kara olacak” ifadelerini kullandı.