Kurban Bayramı’na sayılı günler kalan milyonlarca emekli bayram ikramiyelerine gözünü çevirdi. Tüm Emeklilerin Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı, emekli ikramiyelerinin yetersiz olduğuna dikkat çekerek, asgari ücret düzeyinde ikramiye verilmesini talep ettiklerini söyledi. Taleplerini karşılanması için kentteki siyasilerle iletişim kurma çabası içinde olduklarını dile getiren Şanlı, iktidarın yerel yönetimdeki temsilcilerine yönelik eleştirilerde bulundu.
"Rüyalarında görseler inanmazlar"
Yılda 4 kez asgari ücret düzeyinde ikramiye beklediklerini dile getiren Şanlı, maaş zammı için de mücadeleye devam edecekleri mesajı verdi. Şanlı,”2 dini, 2 milli bayramda olmak üzere yılda 4 defa, en az asgari ücret düzeyinde ikramiye verilmesini bir hak olarak görüyoruz. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz son zamanlarda yaptığı açıklamalarda emeklilerin 15 bin lira maaş aldığını söylüyor. Yaklaşık 10 milyon emekli halen 14 bin 469 TL maaş bile alamıyor. Bir cumhurbaşkanı yardımcısı emeklilerin ne kadar maaş aldığını bile bilmiyor. Bu bayramda, emekliler çocuklarıyla, torunlarıyla bayramı bayram gibi yaşayabilsin diye bayram ikramiyesinin en az 22 bin lira, mümkünse 25 bin lira olmasını istiyoruz. Temmuz yaklaşırken maaş zamları konusunda da ayrıca mücadelemizi yükselteceğiz. Bir emekli elinde yarım litrelik suyla günü geçirmek zorunda kalıyor. Bir çay içmek bile lüks hale geldi. Yaz mevsiminde ihtiyaç olarak görülen yaz tatilini hiç söylemiyorum bile. Emekliler tatili hayal bile edemiyorlar. Rüyalarında görseler inanmazlar” ifadelerini kullandı.
"Samimi olsalar, gelip bizimle iletişim kurarlardı”
Emeklilerin haklarını alabilmek için örgütlü bir şekilde mücadele etmesi gerektiğini ifade eden Şanlı, “Emekliler örgütlenmediği sürece, ne bugünkü iktidar ne de gelecekteki iktidarlar bizim hakkımızı vermez. Emeklilere adil bir gelir dağılımı sağlandığında, çalışanlar da daha insanca yaşayabilecek koşullara kavuşacak. Biz bu durumu bir bütün olarak değerlendiriyoruz. Eskişehir’de ki siyasilerle sık sık iletişim kurarak taleplerimizi iletmek istiyoruz ama bizi en çok üzen şey, iktidarda olan partilerin hiçbir temsilcisinin şimdiye kadar gelip bizi ziyaret etmediler, taleplerimizi dinlemediler. Bu da bize gösteriyor ki, iktidar partileri ve yereldeki temsilcileri emeklileri, çalışan kesimi önemsemiyor. Samimi olsalar, gelip bizimle iletişim kurarlardı” diye konuştu.