Eskişehir’de depreme dayanıksız olduğu belirlenen eski binası yıkılan Ali Güven Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yeni binasında eğitim-öğretime devam ediyor. Binanın açılış töreni, önümüzdeki pazartesi günü saat 10.30’da gerçekleştirilecek.
TOPLAM 457 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR
Okulun yeni binası, 22 Ağustos 2024 tarihinde tamamlanmış ve 1 Kasım 2024 itibarıyla geçici kabule alınmıştı. 15 Nisan 2025 tarihinden itibaren taşınan okul, modern donanımıyla öğrencilere eğitim vermeye başladı.
Toplam 16 sınıfın bulunduğu okulda, 4 idari oda, öğretmenler ve rehberlik odası, 7 yiyecek hizmetleri atölyesi, 3 konaklama ve seyahat hizmetleri atölyesi ile 500 kişilik çok amaçlı salon yer alıyor. 2007 yılından bu yana hizmet veren 90 yatak kapasiteli uygulama oteli de yeni binada öğrencilerin hizmetine sunuluyor. Okulda, 178 erkek ve 279 kız olmak üzere toplam 457 öğrenci eğitim görüyor ve 47 öğretmen görev yapıyor.