Bilecik’te, trafik ışıklarında duran araçlardan para isteyen bir dilenci, zabıta ekiplerini görünce kaçmaya başladı ve adeta maratona dönüştü. Olay, Bilecik merkez İl Özel İdaresi Kavşağı’nda meydana geldi. Trafik ışıklarında araçlardan para isteyen dilenci Aysa D., sürücülerin şikayeti üzerine 153’ü arayarak durumu bildirmesiyle zabıta ekiplerinin hedefi oldu.
Olay yerine gelen Zabıta Amiri Özgür Özmen ve ekibi, dilenciye müdahale etmek istediği sırada Aysa D., Hamsu Köprüsü istikametine doğru koşmaya başladı. Zabıta Amiri Özmen de hızla peşinden koşarak adeta bir yarışa girişti. Kaçan dilenci, Hamsu Köprüsü altına sığındıktan sonra sarp bir yamaçtan yukarı doğru tırmanmaya başladı. Ancak, yaklaşık 30 metre yüksekten aşağıya düşme tehlikesi yaşayan dilenci, zabıtalar tarafından yakalandı.
ESKİŞEHİR'E GERİ GÖNDERİLDİ
Ekipler, şahsın üzerinden herhangi bir para bulamazken, paraların köprü altına atıldığı tahmin ediliyor. Olayın ardından Aysa D.’ye Kabahatler Kanunu’na göre ceza kesildi ve Eskişehir’den geldiği öğrenilen şahıs, tekrar bulunduğu şehre gönderildi. Zabıta ekipleri, özellikle dilenciliğin engellenmesi ve benzer olayların önüne geçilmesi adına çalışmalarına devam edeceğini belirtti.