Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince Eskişehir Yolu üzerindeki Karayolları Denetim İstasyonu'nda ağır vasıta araçlarına yönelik denetim gerçekleştirildi. Denetim sırasında durdurulan bir çekicinin takograf sistemi üzerinde yapılan ayrıntılı incelemede, kumanda aracılığıyla devreye alınıp kapatılabilen ve takograf kayıtlarına müdahale edilmesini sağlayan yasa dışı bir düzenek tespit edildi.

Gram ve çeyrek altın güne düşüşle başladı! İşte güncel altın fiyatları
Gram ve çeyrek altın güne düşüşle başladı! İşte güncel altın fiyatları
İçeriği Görüntüle

Takograf cihazlarının ağır vasıta sürücülerinin sürüş, çalışma, mola ve dinlenme sürelerini kayıt altına aldığı belirtilirken, araçta bulunan düzeneğin bu kayıtların gerçeğe aykırı şekilde oluşturulmasına imkan sağladığı belirlendi.

Sürücü ve araç sahibine 555 bin lira ceza


Yapılan tespit üzerine Karayolları Trafik Kanunu'nun 31/3 maddesi kapsamında sürücüye 185 bin lira, araç sahibine ise 370 bin lira olmak üzere toplam 555 bin lira idari para cezası uygulandı. Öte yandan sürücünün ehliyetine 30 gün süreyle el konuldu. Araçta tespit edilen yasa dışı manipülasyon düzeneği ise sökülerek kullanılamaz hale getirildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ