Eskişehir Tepebaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Cengiz Topel Caddesi’nde gerçekleştirdikleri rutin denetim sırasında şüpheli hareketler sergileyen T.K. isimli bir şahsı fark etti.
180 Bin TL’lik Dolandırıcılık Girişimi Son Anda Engellendi
Yapılan kontrolde, T.K.’nin elindeki siyah poşette, bankadan çektiği 180 bin TL olduğu belirlendi. Daha da önemlisi, şahsın bu parayı telefonla arayan dolandırıcıların "İcra dosyası var, para yatırmanız gerekiyor" şeklindeki kandırmacasına inanarak teslim etmeye hazır olduğu ortaya çıktı.
Polis ekipleri, durumu fark ederek hemen müdahale etti ve vatandaş bilgilendirildi. Böylece büyük bir maddi kaybın önüne geçilmiş oldu. Yetkililer, vatandaşları benzer dolandırıcılık yöntemlerine karşı dikkatli olmaya ve banka işlemleri sırasında şüpheli durumlarda polis veya bankayla iletişime geçmeye çağırdı.