Eskişehir’de UKOME toplantısında alınan kararlarla, M plakalı minibüslerin 40 hattı güncellendi. Vişnelik minibüs durağı eski güzergahına dönerken, diğer duraklar için de yeni hat düzenlemeleri yapıldı.
Eskişehir Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Muhammed Ahmetcan Günay, yaptığı açıklamada, “Vişnelik dolmuş durağı, Kızılyer’den hareket ederek Öğretmenler Caddesi, Atatürk Caddesi, Süleyman Çakır Lisesi, Hamamyolu Caddesi, İbrahim Karaoğlan Caddesi, Vatan Caddesi, Sarper Caddesi üzerinden Otogar ve Şehir Hastanesine ulaşacak. Diğer duraklar için de yeni hatlar oluşturuldu. Minibüsçü ve dolmuşçu esnafımıza hayırlı olmasını temenni ediyoruz” dedi.
"Eskişehir’e bir çevre yolu kazandırılmasını bekliyoruz”
Özmal araçlarla ilgili değişiklikleri de anlatan Günay, araçlarda yeşil kuşak uygulaması ve plaka düzenlemeleriyle ilgili taleplerin UKOME tarafından onaylandığını belirtti. Ayrıca Kenttaş çekici hizmetlerine yüzde 40 oranında zam yapıldığı ve TÜVTÜRK istasyonlarının yıl sonuna kadar pazar günleri açık olacağı bilgisini paylaştı. Korsan servis araçlarına yönelik denetimlerin devam ettiğini vurgulayan Günay, “S plaka olmayan araçlarla yapılan taşımacılık korsan sayılıyor. Denetimler sonucunda yakalanan araçlar 60 gün trafikten men ediliyor. Servis araçları pik saatlerde trafiğe çıkıyor; en çok zorlandığımız nokta çevre yolu. Devletimiz ve belediyemizden, Eskişehir’e bir çevre yolu kazandırılmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Günay, 4 Ocak 2026 Pazar günü yapılacak oda seçimlerinde yeniden aday olduğunu hatırlatarak, “Seçimimizi odamızın yanındaki düğün salonunda gerçekleştireceğiz. Tüm üyelerimizi sabah 09.00’da kahvaltıya davet ediyoruz” dedi.




