Eskişehir’de 2-6 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalde 21 ülkeden 136 sanatçı buluşacak. Beş gün boyunca konser, tiyatro, dans, atölye ve çocuk etkinliklerinin yanı sıra farklı kültürleri bir araya getiren çok sayıda program düzenlenecek.
Festivalin kalbinde Porsuk olacak
“Porsuk akıyor, dünya Eskişehir’de buluşuyor” sloganıyla gerçekleştirilecek festival, Porsuk Nehri çevresinde oluşturulacak etkinlik alanlarıyla kentin kültür-sanat hayatına hareket katacak. Festival kapsamında başta Porsuk Bulvarı Adalar Mevkii, Kentpark, Sümerpark ve İskele26 olmak üzere kentin farklı noktalarında etkinlikler gerçekleştirilecek.
Eskişehir’in kurtuluş günü olan 2 Eylül’de başlayacak festivalin ilk gününde renkli görüntüler yaşanacak. Açılış programı kapsamında saat 18.30’da Vilayet Meydanı’ndan Kara Korteji hareket edecek. Ardından saat 20.30’da Porsuk Bulvarı’nda Nehir Korteji gerçekleştirilecek.
Porsuk üzerindeki kortejin ardından müzikseverler saat 22.00’de DJ Kemal Kaya Batmaz ile buluşacak. Festivalin ilk günü, Porsuk çevresinde müzik ve ışıkların eşlik ettiği etkinliklerle tamamlanacak.
İtalya’dan tiyatro gösterisi
Festivalin ikinci gününde de sanatseverler için farklı programlar düzenlenecek. 3 Eylül’de saat 16.00’da İtalya’dan Luigi Ciotta’nın “Bavul Dolusu” adlı tiyatro oyunu sahnelenecek. Aynı gün 17.00-18.00 saatleri arasında Ulusal ve Uluslararası Folklor Gösterileri gerçekleştirilecek. Festival süresince açık hava etkinliklerinin yanı sıra Haldun Dormen Sahnesi ve Sanat ve Kültür Merkezi (Opera) binasında çeşitli tiyatro oyunları da izleyiciyle buluşacak. Her yaştan Eskişehirliye hitap edecek
Uluslararası Eskişehir Porsuk Festivali’nde çocuklardan gençlere, tiyatro ve dans tutkunlarından müzikseverlere kadar farklı yaş gruplarına yönelik etkinlikler yer alacak.
Farklı ülkelerden gelecek sanatçıların katılımıyla festivalin, Eskişehir’in kültür ve sanat ortamına uluslararası bir boyut kazandırması hedefleniyor.
Adalar’da festival havası şimdiden başladı
Festival öncesinde kentin belirli noktalarında hazırlıklar da tamamlandı. Porsuk Bulvarı Adalar Mevkii, Kentpark, Sümerpark ve İskele26’da festival süslemeleri yerini aldı. Renkli festival tagları ve kent giydirmeleriyle Eskişehir’de festival atmosferi etkinlikler başlamadan önce hissedilmeye başlandı. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, 2-6 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Uluslararası Eskişehir Porsuk Festivali’nin tüm etkinliklerine kent sakinlerini davet etti.
Festivalin ayrıntılı programı ve güncel duyurular porsukfest.org internet sitesi ile @porsukfest Instagram hesabı üzerinden takip edilebilecek.




