Eskişehir'de Odunpazarı ilçesine bağlı Göztepe Mahallesi Uğur Mumcu Parkı’nda akşam saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre parkta bulunan bir çocuk, henüz bilinmeyen bir nedenle yaşıtları olan bir grup tarafından darbedildi.
Gruptaki çocuklardan birinin, mağdur çocuğa zorla özür dilettirdiği, yaşananların ise kimliği belirsiz bir kişi tarafından cep telefonuyla kaydedildiği öğrenildi. Söz konusu görüntülerin daha sonra sosyal medyada paylaşıldığı belirtildi. Öte yandan olayın yaşandığı parkın güvenlik kameralarıyla izlenmesine rağmen herhangi bir müdahalenin gerçekleşmediği iddia edildi.
Olayla ilgili inceleme başlatılması beklenirken, yaşanan durum akran zorbalığına karşı önlemlerin yeniden gündeme gelmesine neden oldu.
ÇOCUK ŞUBE TARAFINDAN GÖZALTINA ALINDI
Olayı gerçekleştirirken çektikleri videoyu da sosyal medyada paylaşan çocukların yakalanması amacıyla Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince çalışma başlatıldı. Ekiplerin çalışmaları sonucunda 14 yaşındaki A.E.T. gözaltına alındı. Diğer 2 çocuğun yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından Eskişehir Çocuk Adalet Merkezi’ne sevk edilen çocuk, savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.





