Eskişehir’in Çifteler ilçesi Ortaköy’de geçtiğimiz 8 Kasım’da meydana gelen cinayet olayının faili, Afyonkarahisar polisi tarafından yakalandı. Edinilen bilgilere göre, Ahmet Çalık isimli vatandaş, babasına ait otomobili kullanan Y.N. tarafından kasıtlı olarak çarpıldı. Ardından araçtan inen şüpheli, demir bir çubukla Çalık’ın kafasına defalarca vurdu. Ağır yaralanan Çalık, Acil Sağlık Ekipleri tarafından Eskişehir Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

AŞ EVİNDE YEMEK YERKEN YAKALANDI
Olayın ardından jandarma ekipleri, şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Y.N.’in kaçtığı aracın plakasını belirleyen ekipler, Sivrihisar ilçesine bağlı bir köyde aracın takla attığını tespit etti. Şüpheli ise araçtan çıkarak kaçtı.
Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesine kaçmış olabileceği değerlendirilen Y.N. için JASAT ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri 3 gün boyunca koordineli çalışma yürüttü. Zanlı, Emirdağ’daki bir aş evine gittiği sırada yemek alan bir vatandaş tarafından tanınarak polise ihbar edildi.
Belirtilen aş evine gelen polis ekipleri, katil zanlısını kıskıvrak yakaladı. Zanlının yakalandığı anlar ise güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.



