Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde, yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere yönelik “İki İnsan Bir Hayat” projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında, 81 ilde yaşayan genç çiftlere evlilik yolunda destek sağlanacak.
Amaç evliliğe teşvik etmek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2026-2035 döneminin “Aile ve Nüfus 10 Yılı” ilan edilmesi çerçevesinde başlatılan projeyle, gençlerin evliliğe teşvik edilmesi, evlilik masraflarının azaltılması ve aile kurumunun güçlendirilmesi amaçlanıyor.
Kimler yararlanabilecek?
Proje kapsamında, Türkiye’de ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlerin evlilik sürecinde başta ev eşyaları olmak üzere çeşitli ihtiyaçları karşılanacak. Destekten, 18-35 yaş aralığında bulunan, aylık geliri iki asgari ücret toplamını aşmayan ve ilk evliliğini yapacak çiftler yararlanabilecek. Projeye dahil olan çiftler, evlilik öncesi ve sonrası “Evlilik Okulu” kapsamında düzenlenecek seminerlere katılacak. Eğitimlerle, çiftlerin aile hayatına bilinçli bir şekilde hazırlanmaları ve sağlam temeller üzerine yuva kurmaları hedefleniyor.
Başvuru ve sonuç tarihleri açıklandı
Projeden faydalanmak isteyen çiftler, başvurularını 13-31 Mart 2026 tarihleri arasında Türkiye Diyanet Vakfı’nın resmi internet sitesi üzerinden yapabilecek. Başvuruların değerlendirilmesinin ardından sonuçlar 4-8 Mayıs 2026 tarihleri arasında açıklanacak.
500 bin lira geri ödemesiz destek
Projeden yararlanmaya hak kazanan ve nikahlarını müftülüklerde kıydıran çiftlere, 500 bin lira tutarında geri ödemesiz ayni çeyiz desteği sağlanacak. Ayrıca, projeye katkı sunmak isteyen hayırseverler TDV’nin bağış platformu üzerinden destek verebilecek.



