Eskişehir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Eskişehir Fuar Kongre Merkezi’nde düzenlenen BilimFest 2026 Eskişehir, üç günlük programın ardından sona erdi. Bilim, teknoloji ve eğlenceyi bir araya getiren festival kapsamında atölyeler, bilim gösterileri ve sahne performansları gerçekleştirildi. Festivalin kapanış programına Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler ve Eskişehir Sanayi Odası Başkanı katıldı.

92 farklı atölyeyle bilim dolu üç gün
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi, Tanıtımı ve Turizm Dairesi Başkanlığı Tematik Merkezler Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan BilimFest 2026 Eskişehir, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında gerçekleştirildi.
Festivalde kurulan 105 etkinlik çadırında 92 özgün tematik atölye düzenlendi. Bilim gösterileri ve sahne performanslarıyla zenginleştirilen programda çocuklar ve gençler, bilimi farklı alanlarda deneyimleme fırsatı buldu.

Ünlüce: Bilim festivalini sürdürmek istiyoruz
Festivalin kapanış programında konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, uzun yıllardır Bilim Deney Merkezi ve Sabancı Uzay Evi’nde gerçekleştirilen bilim şenliklerinin bu yıl ilk kez festival formatına dönüştürüldüğünü söyledi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TÜBİTAK’ın desteklerine değinen Ünlüce, bilimin dersliklerin, kitapların ve laboratuvarların dışına çıkarak toplumun her kesimine ulaşmasının önemini vurguladı. Festivalin gelecek yıllarda da devam etmesini hedeflediklerini belirten Ünlüce, Eskişehir’de bilim ve teknolojiye duyulan ilgiyi artırmak için çalışmayı sürdüreceklerini ifade etti.
Beklenen yağış nedeniyle etkinlik alanının Eskişehir Fuar Kongre Merkezi’ne taşındığını hatırlatan Ünlüce, süreçte destek veren Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler başta olmak üzere organizasyonda emeği bulunan belediye çalışanlarına, üniversitelere, kamu kurumlarına, iş dünyasına ve tüm paydaşlara teşekkür etti.

Güler: Gençlerin geleceğine yatırım yapılıyor
Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, bilim ve teknoloji alanındaki organizasyonların gençlerin geleceğine yapılan önemli yatırımlar olduğunu dile getirdi. Teknolojinin hızla geliştiğine dikkat çeken Güler, çocukların ve gençlerin bu alanlarla erken yaşlarda tanışmasının önemini vurguladı.
Üniversitelerin, okulların ve iş dünyasının festivale katkılarından memnuniyet duyduğunu belirten Güler, iş dünyası olarak benzer projeleri desteklemeyi sürdüreceklerini söyledi. Güler, festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
“Bugün itibarıyla gelecek geldi”
Eskişehir Sanayi Odası Başkanı da konuşmasında teknolojik gelişmelerin hızına dikkat çekti. Gençlerin geleceğe hazırlanması gerektiğini belirten ESO Başkanı, “Gençlerimizi geleceğe hazırlamamız gerekiyor. Bundan sonraki süreçte artık gelecek diye bir kavram yok. Bugün itibarıyla gelecek geldi.” ifadelerini kullandı.
Teknolojik dönüşümün Eskişehir için önemine değinen ESO Başkanı, kentin bilim ve teknoloji alanındaki gelişiminin şehirde yaşayan ve üreten herkesin ortak sorumluluğu olduğunu kaydetti.
Festivale katkı sunanlara teşekkür plaketi
BilimFest 2026 Eskişehir’in kapanış programında organizasyona katkı sağlayan kurum ve firmaların temsilcilerine teşekkür plaketi verildi.
Bu kapsamda Eskişehir Ticaret Odası, Eskişehir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Eskişehir Sanayi Odası, Ford Otosan, Sarar, Hasan Karaman Baklavaları, Kurtuluş Kuruyemiş, La Pia Çikolata, Kurukahveci Mehmet Efendi, Sistem3D, Rideers AI, ATAP A.Ş., Odak Eskişehir, Poyraz Yapı Malzemeleri ve Çetemenler Kırtasiye’ye katkılarından dolayı teşekkür edildi.




