Eskişehir’de tüketicilerin korunmasına yönelik denetimler sürüyor. Eskişehir Valiliği tarafından paylaşılan bilgilere göre Ticaret İl Müdürlüğü denetim personelleri, kent merkezi ve ilçelerde gerçekleştirdikleri kontrollerle fiyat etiketi, kasa-raf fiyat uyuşmazlığı ve haksız fiyat artışı gibi konuları mercek altına aldı.
52 firmada 2 bin 260 ürün incelendi
16-22 Ekim 2026 tarihleri arasında 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında yapılan denetimlerde 52 firmada toplam 2 bin 260 ürün kontrol edildi. Fiyat etiketi ve kasa-raf fiyat uyuşmazlığı başta olmak üzere mevzuata aykırı uygulamaları inceleyen ekipler, tespit edilen ihlaller nedeniyle işletmelere toplam 166 bin 866 TL idari para cezası uyguladı.
Haksız fiyat artışı için 17 firma denetlendi
Denetimler kapsamında haksız fiyat artışı iddiaları da incelendi. Bu çerçevede 17 firmada 85 ürün denetlendi. Kontroller sonucunda hazırlanan raporlar, gerekli değerlendirmelerin yapılması amacıyla Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’na gönderildi.
Eskişehir’de tüketicilerin haklarının korunması ve piyasadaki fiyat uygulamalarının mevzuata uygunluğunun sağlanması amacıyla denetimlerin sürdürüldüğü bildirildi.




