Eskişehir'in Taşbaşı bölgesi karşısında bulunan ve otomobillerin park etmesinin engellenmesi için ayrılan noktada çok sayıda motosikletin sıralandığı görüldü. Özellikle gün içerisinde yoğunluğun yaşandığı bölgede motosikletlerin yol boyunca park edilmesi dikkat çekerken, ortaya çıkan görüntü şehir merkezindeki park alanı ihtiyacını bir kez daha gözler önüne serdi.
Vatandaşlar, son yıllarda motosiklet kullanımının belirgin şekilde arttığını ifade ederek, merkezi noktalarda motosikletlere yönelik özel park alanlarının oluşturulmasının hem trafik düzenine hem de yaya hareketliliğine katkı sağlayacağını belirtti.
Kent merkezindeki motosiklet yoğunluğu, ulaşım alışkanlıklarındaki değişimi yansıtırken, park alanlarına yönelik yeni düzenlemelerin gerekliliğini de gündeme taşıdı.




