CHP’li belediye başkanlarının Yeni Parti’ye geçiş gündemiyle bugün beşinci kez bir araya gelmesi planlanıyordu. Ancak Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’nin, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın Eskişehir’deki temaslarına katılması üzerine kritik görüşme ileri bir tarihe bırakıldı.
Masadaki beş isim beklemede
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde yapılması öngörülen buluşmaya Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Alpu Belediye Başkanı Gürbüz Güller, Çifteler Belediye Başkanı Zehra Konakcı, Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe ve partisinde kalacağını net bir şekilde dile getiren Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci katılaçaktı. Ünlüce’nin resmi programı nedeniyle masadaki isimler yeni tarihi beklemeye başladı.
Gözler yeni buluşma tarihine çevrildi
Kentte Yeni Parti’ye geçiş dalgası Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile başlamış, ardından Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Beylikova Belediye Başkanı Hakan Karabacak da bu kervana katılmıştı. Yaşanan bu istifaların ve katılımların ardından, CHP saflarında kalan belediye başkanlarının alacağı karar ve yapacağı yeni toplantının tarihi merakla bekleniyor.





