Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde sabah saatlerinde başlayan orman yangını, rüzgârın etkisiyle hızla büyürken, alevlerin arasında kalan müdahale ekibi büyük bir tehlike atlattı. Fethiye ve Büyük Yayla mahalleleri yakınlarında 08.30 sularında henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangına, hem havadan hem karadan yoğun şekilde müdahale ediliyor.

Helikopter Müdahalesi Facianın Önüne Geçti

Yangına müdahale eden ekiplerin arasında yer alan Eskişehir Orman Bölge Müdürü İsmail Çetin de olay yerine ilk ulaşanlardan biri oldu. Müdahale sırasında Çetin’in de içinde bulunduğu iş makinesi bir anda alevlerin arasında kaldı. Durumun aciliyet kazanması üzerine ekibin çağrısı üzerine bölgeye hızla yönlendirilen bir yangın helikopteri, iş makinesine su bırakarak olası bir facianın önüne geçti. Ancak olay sırasında yardıma gelen bir kepçenin alevler içinde kalarak kullanılamaz hale geldiği öğrenildi. Neyse ki olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı.

Eskişehir Belediyesi’nden hem tarlaya hem sofraya katkı
Eskişehir Belediyesi’nden hem tarlaya hem sofraya katkı
İçeriği Görüntüle

Yangına müdahale kapsamında 3’ü Orman İl Müdürlüğü’ne, 1’i jandarmaya ait toplam 4 helikopterin yanı sıra 1 yangın söndürme uçağı da görev alıyor. Karadan da çok sayıda arazöz ve personel yangının ilerlemesini durdurmak için yoğun çaba sarf ediyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ