Arifiye Mahallesi Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerindeki direklere asılan afişler, hem görüntü kirliliğine neden oluyor hem de görenleri şaşırtıyor.
Fuarın üzerinden aylar geçti, afişler yerinde kaldı
Eskişehir Ticaret Odası ve TÜYAP iş birliğiyle düzenlenen Eskişehir Kitap Fuarı, 9-17 Mayıs tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlamıştı. Ancak fuarın sona ermesinin üzerinden aylar geçmesine rağmen etkinliğin tanıtımı için cadde üzerindeki direklere asılan afişlerin hâlâ kaldırılmadığı görüldü.
Arifiye Mahallesi Kıbrıs Şehitleri Caddesi boyunca farklı noktalarda bulunan tanıtım afişleri, çevrede dikkat çeken görüntüler oluşturdu.
Hem görüntü kirliliği oluşturuyor hem yanıltıyor
Aradan geçen zamana rağmen yerinde duran afişler, kent estetiği açısından da tepki çeken bir görüntü ortaya koyuyor. Üstelik üzerinde 9-17 Mayıs 2026 tarihleri yazan tanıtımların hâlâ asılı olması, caddeyi kullanan ve afişleri gören vatandaşları da yanıltabiliyor.
Etkinliğin tamamlanmasının ardından kaldırılması gereken tanıtım materyallerinin aylardır direklerde durması, “Fuar biteli aylar oldu, bu afişleri kim kaldıracak?” sorusunu gündeme getirdi. Cadde üzerindeki reklamların bir an önce kaldırılması bekleniyor.





